Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför lämnade Aronsson laget

Fem dagar har gått sedan tränaren Lars Aronsson tackade för sig i laget. Nu berättar han om vad som avgjorde hans beslut.

– När vi åkte hem efter matchen i söndags (mot Katrineholm) ringde jag till Björn och sa att jag kände en frustration, att jag inte har fått ut det som finns i spelarna. Jag sa att det måste hända något, om de (spelarna) ville att det skulle hända något på ledarfronten eller något annat. Jag sa åt honom att ställa frågan om de vill att vi ska röra om i grytan, säger han.

Följden blev att Aronsson sedan hoppade av jobbet som a-lagstränare.

Är det ett misslyckande, tycker du?– Det är klart att det är ett misslyckande när man inte har fått till det. Sedan hade det känts bättre att gå i mål. Men det blev en nedåtgående spiral, så något måste hända. Jag är så mycket Västanforsare. Om det här kan vara en lösning så att det händer något kan det bli en positivare känsla in i nästa säsong.

Vad är det du inte har fått ut av spelarna?– För det första har vi bränt många målchanser. Det är individuellt i och för sig, men det är synd. Om vi hade gjort mål på våra chanser hade tabelläget varit annorlunda. Men vi har inte fått i gång anfallsspelet. Vi har inte haft tålamod och inte fått med oss folk. Mot de lite sämre lagen, Eskilstuna och Katrineholm, har vi inte gjort försvarsjobbet heller. Leder man med 5–1 och har haft två-tre frilägen och ett stolpskott känns det helt ologiskt att tappa matchen...om man inte börjar fuska med jobbet.

Var det det som hände?– Jag vet inte, men något hände.

Kan det vara så att ni har känt för mycket press på er att gå till allsvenskt kval, eftersom alla pratade om det så tidigt?– Det kan finnas vissa spelare som har sett det som en börda. Det är mycket möjligt, men det är ingen som har uttryckt det. Men med tanke på förra säsongen, så nära som vi var topplagen, var det orimligt att säga att målet var att komma trea eller fyra.

Hur ser du på framtiden, blir det någon mer bandy?– Nej, det tror jag inte. Jag har i och för sig bara varit tränare i Västanfors i två år. Men jag har hållit på med det här i 18 år egentligen.

Du kan inte tänka dig att träna u-laget eller något ungdomslag?– Inte vad jag kan tänka mig nu, nej.

Vad tror du om Olle Wiberg och Jonas Hildén som tränare?– Jag tror att det kan bli bra. De är båda jätteengagerade.