Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför nobbade Räikkönen Bärke

Han var inställd på ytterligare en säsong i Söderbärke GoIF. Men när det blev manfall tappade Peter Räikkönen suget. Då öppnade Norbergs AIF dörren och Räikkönen steg in.
– Det är ett riktigt lyft, säger han om nya klubben.

De flesta kan bakgrunden. Division 6-laget Söderbärke har haft otroligt svårt att få ihop spelare till försäsongsträningarna. Många gånger har de fått ställa in träningarna då bara ett fåtal spelare hade tänkt dyka upp.

Det upplägget föll inte i god jord hos forwarden Peter Räikkönen.

– Jag vet inte hur många träningar de ställde in. Mitt tålamod tog slut. Jag har varit med så länge inom fotbollen och om jag ska fortsätta måste det vara seriöst om det ska fungera. Jag är inte 20 år längre och kan springa omkring och leka, säger Räikkönen som i sommar fyller 31 år.

Redan i vintras pratade Räikkönen med Norbergs AIF:s Alexander Larsson om att gå till klubben. Och när nu Söderbärke inte kan erbjuda det Räikkönen är ute efter inom fotbollen blev Norberg plötsligt ett bra alternativ.

– Det är inte så jättestor skillnad mellan lagen. Men visst är det lite skillnad i alla fall. Bolltempot är mycket högre här. I Söderbärke var det mer lek. Folk stod och dribblade. Det märks att det är ett kompisgäng. Här (i Norberg) är det intensitet i passningsövningarna och man dras med på ett annat sätt. Det är ett riktigt lyft.

Räikkönen är fostrad i Fagersta Södra och har spelat i a-laget sedan han var 16 år. Men för två säsonger sedan kunde han inte längre kombinera sitt jobb på Sundbo ungdomshem med fotbollen. Hans schema sa ifrån och det var därför han sökte sig till Söderbärke.

Väl i Norberg är tränarstaben mer förstående angående hans jobbsituation med obekväma arbetstider.

– De säger att jag kan komma och träna när jag har möjlighet. Jag ska självklart försöka träna så mycket jag kan. Men det är inte enkelt.

Nu har det gått lite mer än tre veckor sedan Räikkönen började träna med Norberg. Redan i sin första träningsmatch, mot division 4-laget Smedjebackens FK, presenterade han sig på riktigt för lagkamraterna. Då satte han avgörande 3–2 i slutminuterna. Och hittills gillar han det han ser av sina medspelare.

– Det ser riktigt bra ut. Vi spelar bra fotboll. Förut var det mycket långbollar, men nu försöker de spela längs backen mer. Och vi har bra kantspringare som gör det lätt för oss forwards.

Har ni pratat om något mål med säsongen?– Nej, det har vi inte. Men det gick ju bra för dem förra året (tabellfyra i division 6, red anm), så de ska väl inte ändra på det. De vill upp. Och efter vår träningsmatch sa domaren att han aldrig hade sett ett så bra division 6-lag. Han förstod inte hur vi kunde spela här.

Det bådar gott för Norberg – och det giftiga nyförvärvet Räikkönen.