Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför nobbar vi Sverigedemokraterna

Rädda Barnen tänker inte bjuda in Sverigedemokraterna till några arrangemang.

I Rädda Barnens stadgar framgår att vi är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden folkrörelse. Rädda Barnens verksamhet tar sin utgångspunkt i FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi riktar främst in oss på att hjälpa de barn som har svårast att få sina rättigheter tillgodosedda. Arbetet mot diskriminering ska genomsyra vårt arbete.

Medlemsrörelsens starka engagemang för allas lika värde manifesteras inte minst av vår verksamhet för ensamkommande flyktingbarn.

Rädda Barnens bedömning är att det finns avgörande skillnader mellan Rädda Barnens och Sverigedemokraternas respektive värdegrunder. Det handlar bland annat om partiets motstånd mot att Sverige ska vara en trygg plats för barn på flykt och avståndstagandet från det mångkulturella samhällsbygget. På område efter område manifesteras en för Rädda Barnen oacceptabel syn på människan.

Mot den bakgrunden gör Rädda Barnens ordförande för styrelserna i Västmanland följande ställningstagande:

• Rädda Barnens värdegrund skiljer sig från vad vi uppfattar som Sverigedemokraternas grundläggande värderingar.

• Rädda Barnen deltar inte i Sverigedemokraternas arrangemang.

• Rädda Barnen tackar nej till inbjudningar från Sverigedemokraterna och vi bjuder inte in Sverigedemokraterna till våra arrangemang.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel