Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför var vi tvungna att lägga ner förskolan

Svar på Fort och fel om förskolenedläggning.

Att lägga ned verksamhet är ingen glädjande uppgift men ibland behöver man även ta obehagliga beslut. Det vore konstigt om inte de beslut som vi tar i nämnden påverkar människor både positivt och negativt – mycket eller lite.

Vi har ett underskott i budgeten som gör att vi måste spara cirka 1,8 miljoner och använda resurserna effektivare. Bortser man från det så gör man det enkelt för sig.

Förskolan i Ängelsberg har ett vikande antal barn till hösten och inga nya i sikte. Sju barn och två personal, ja en sådan förskola är få förunnat att ha.

Det stämmer att föräldrarna blev informerade den 1 juli. Föräldrarna var dock inte tvingade att acceptera omplaceringsbeslutet den 4 juli utan det datumet var av administrativ orsak, vilket även informerades om. Plats är man garanterad.

Citat ”Att sedan erbjuda syskonpar olika förskolor...högst oprofessionellt och omänskligt”. Hårda ord till en professionell och mänsklig förskoleförvaltning som har jobbat med omplaceringarna. De olika förskolorna är Sveasalongen och Solängen. På Anita Lilja-Stenholm låter det som om det är mil mellan dessa. Förskolorna var en gång i tiden en förskola och än i dag så träffas barnen mellan dessa två... vilket man även gör i morgon.

Hans Granlund

Ordförande utbildnings- och fritidsförvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel