Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Datorlös diskrimineras

I Radio Västmanland gick kommunalrådet Åsa Eriksson, S, i Norberg ut och talade om att nu skall det bli en omröstning om var man vill ha den beryktade lekplatsen i centrum.

En mängd Norbergare, cirka 1 400, skrev under året under ett upprop om folkomröstning mot lekplatsens placering vid ån

i centrum, inte mot en lekplats. Nu har det blivit ett ja till omröstning, men på webben.

De styrande vet att många röstberättigade och även skattebetalare inte har tillgång till datorer och därför inte kan rösta.

Detta är diskriminering av kommuninvånare och ett sätt att styra resultatet i frågan. Vi genomskådar er.

Flera upprörda norbergare, både pensionärer och invånare i arbetsför ålder reagerar starkt. Glöm heller inte att det ofta är mor- och farföräldrar som är barnvakter och följer barnbarnen till lekplatser och då vill ha en trygg placering och kanske också bra bilparkeringsmöjligheter.

Ett tag hade kommunen planer på idrottshall, museum och sedan lekplats.

Nu är det så ont om pengar att man drar in på dagvården på Öjersbo för dem som drabbats av sjukdom och vårdas hemma av anhörig. Att få komma dit en till två dagar i veckan för träning och miljöombyte betyder så oerhört mycket både för den sjuke och den anhörige, som är vårdare dygnets alla 24 timmar. Det är inte lagstadgat heter det. Är ny lekplats och även Lapphyttans vara lagstadgat undrar

flera Norbergare i olika åldrar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel