Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Datum satt för öppningen av den döde makens grav

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Den 15 november ska den mordmisstänkte 41-åringens före detta makes grav öppnas för en utökad rättsmedicinsk undersökning.

Västmanlands tingsrätt har beslutat om en utökad rättsmedicinsk undersökning av den 42-åriga man som avled i Arboga i augusti 2015.

Syftet är att undersöka om det kan finnas fog för misstankarna att han mördades av sin hustru, kvinnan som också är en av de misstänkta i sommarstugemordet.

Polisen i Västmanland har nu gått ut med information om när gravöppningen ska ske: den 15 november. Då kommer Gustavsbergs kyrkogård i Gustavsbergsområdet i Stockholms län att vara avspärrad och avstängd för besökare.

Transportstyrelsen har beslutat att även luftrummet ovanför kyrkogården ska vara avspärrat.

– Gravöppningen kommer att äga rum tisdagen den 15 november, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Jessica Wenna, i ett pressmeddelande från polisen.

Polisen ber om att respekt och hänsyn visas på platsen i samband med gravöppningen. Avspärrningen och avstängningen planeras att pågå under större delen tisdagen, med reservation för eventuella ändringar.

Det var den 3 augusti som en 68-årig man mördades medans hans fru, en 63-årig kvinna, skadades allvarligt. Parets 41-åriga dotter figurerade tidigt i utredningen och greps knappt två veckor senare. Hon misstänks tillsammans med en 18-årig man ligga bakom mordet. I samma veva återupptogs utredningen av hennes makes död ett år tidigare.

Läs också: Kammaråklagare hoppas finna avgörande mordbevis i exmakens kropp