Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De deltar i nationell tävling

De kreativa eleverna i klass 5 på Lindgårdsskolan har den senaste tiden arbetat med vattnets kretslopp. De har gjort en modell av just detta och möter nu andra skolor i en tävling om 10 000 kronor.

Det handlar om branschorganisationen Svenskt vatten och deras satsning Mitt vatten. Projektet går ut på att informera allmänheten om vikten av att ta hand om vattnet.

En del av projektet är en tävling för landets fjärde- till sjätteklassare där klasserna redovisar hur vattnets kretslopp i naturen ser ut. Klass 5 på Lindgårdsskolan gjorde en modell.

– Vattnets kretslopp är en del av läroplanen och vi tyckte att det här verkade kul. Ni fick använda er fantasi fritt och välja vilka saker som skulle visa vattnets kretslopp, säger läraren Maria Liljeqvist vänd mot klassen.

Eleven Emmie Norström berättar vad de byggde modellen av.

– Vi gick ut och plockade stenar, pinnar och mossa.

Klassen berättar att modellen var rolig att bygga.

– Allting var roligt, det var kul att samarbeta, säger Edvin Henriksson.

Även Maria Liljeqvist är nöjd.

– Jag tycker att det var helt fantastiskt. Vi jobbade med modellen vid tre tillfällen och gjorde klart den snabbt. Det blev ett bra resultat.

Under nästa veckan kommer beskedet hur det har gått i tävlingen. Klassen har chansen att vinna en rejäl slant till sin klasskassa.