Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De fick priset Årets Fagerstabo

Margaretha Eriksson och Peter Nyblom fick utmärkelsen för böckerna om Fagerstas historia, under nationaldagsfirandet i Västanfors.

I Fagersta - mitt i seklet, Fagersta framtidsstaden och Maggans kåserier - att växa upp i 1950-talets Fagersta skildrar Margaretha Eriksson sin uppväxtstad under 50- och 60-talen.

I den sistnämnda, som släpptes 2012, minns hon tillbaka på en ljum efterkrigstid där Fagerstabruket blomstrade, staden växte och då arbetena växte på träd. Texterna i boken är hämtade från tidigare kåserier som publicerats i Fagersta-Posten. De berör alltifrån mode och nöje till vilka affärer som fanns. Till alla böcker har Peter Nyblom, som även kom med initiativet till böckerna, bidragit med bilder och redigerat dem.

  Att som en av två personer bli korad till Årets Fagerstabo gläder Margaretha Eriksson.

– Det är underbart roligt att få priset, och det är kul att bli bekräftad. När vi träffar folk säger de ofta att böckerna får dem att minnas tillbaka, säger hon och fortsätter:

– Peter har varit väldigt viktig i det här. Han har varit väldigt duktig på att ta fram bra bilder till böckerna, säger Margaretha Eriksson.

– Att bli Årets Fagerstabo är jätteroligt. Jag tror att alla behöver uppskattning för det man gör, säger Peter Nyblom.