Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De hyllar The Hives genom stor konsert

Nere i Kulturskolans replokal hörs välkända toner från The Hives. Men bakom instrumenten står sex personer som aldrig spelat ihop.

Annons

Fagersta. De har alla ett stort musikintresse och nappade därför på erbjudandet om att vara med i en hyllningskonsert till Fagerstas stoltheter, The Hives. I tisdags repade den sammansatta gruppen ihop för första gången och det lät riktigt proffsigt.

Fagerstas kulturchef Anne Lehnberg Halén funderade tillsammans med kulturskolechefen Stefan Sundqvist hur man skulle kunna uppmärksamma och inspirera stadens musikintresserade ungdomar.

I samma veva som The Hives blev klara för festivalen Rock med livstid i somras växte idé n fram till att göra en hyllningskonsert till gruppen.

– Det är viktigt att lyfta fram dem som goda förebilder, men också duktiga musiker. De är trevliga killar och en stolthet för Fagersta, säger Anne Lehnberg Halén.

Hon menar också att just rockmusiken är en stor del av den nutida kulturen och framför allt ungdomarnas kultur.

Lördagen den tionde november intar de fem ungdomarna och kulturskolechefen scenen i Folkets hus.

– Det är en ära att få vara med i ett band så här. Det är inte varje dag. Det ska bli riktigt kul, säger Stefan Sundqvist som ska spela trumpet i en av Hiveslåtarna.

Totalt kommer gruppen att sjunga och spela tre låtar, Go right ahead, Hate to say I told you so och Walk idiot walk.

Förutom det sammansatta bandet från Fagersta kommer även Norberg, Västerås och Stockholm att sätta ihop ett varsitt hyllningsband och tolka The Hives låtar under samma kväll.

Vad tycker du personligen om The Hives musik?– Det är röjigt.

Och det är en fördel eller?– Ja men det är det. De är bra och utger mycket energi, säger Stefan Sundqvist.

The Hives kör stenhårt på temat svart vitt vad gäller scenkläder och prylar, någonting som arrangörerna har tagit med i beräkningarna.

– Elever från Kulturskolan som arbetar med bild och konst kommer att ha en utställning. De har fritt fått tolka The Hives och utställningen kommer gå i ett svartvitt-tema, säger Stefan Sundqvist.

Läs hela artikeln i fredagens papperstidning.

Annons