Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill se spaden i marken i augusti

Om, hur och när är frågorna som många ställer sig när det kommer till återuppbyggnaden av Elsa Andersons konditori.

Annons

Att Elsa Andersons konditori vara eller icke vara är en viktig fråga för Norberg är något som de flesta skriver under på. Men exakt hur återuppbyggnationen kommer att gå till är desto mer oklart.

Lotta Gröning, från Elsas vänner, är mycket positiv till framtiden för Elsas och har förhoppningar om att bygget kan starta redan i augusti.

– Vi är vid väldigt gott hopp. Det är viktigt att bygget kommer i gång så fort som möjligt så huset står klart i maj nästa år till det fyller 101 år, säger hon.

– Det bästa tror vi är att kommunen blir ägare av huset och sedan säljer verksamheten till andra aktörer.

Läs också:  Elsas vänner ger inte upp

Att kommunen eventuellt skulle gå in som ägare är ingenting som diskuterats ännu enligt Kent Persson (V), vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Det måste komma en formell framställan till kommunen i så fall, berättar han.

– Det är ingen snabb process. Det är betydligt mer komplicerat än om en privat aktör skulle köpa och bygga upp det. Jag ser inte att det finns någon snabb lösning på det om kommunen ska gå in och köpa det, med upphandlingar och demokratisk process.

Ägaren Kristina Leijonhufvud, är mer försiktig att kommentera Elsas framtid.

– Det finns många tankar kring det här, men det finns inget konkret att säga än. Allas ambition är att komma fram till en lösning så snabbt som möjligt.

Läs mer:  Intresset för att köpa Elsas är stort

Läs mer:  Elsa Andersons Konditori i lågor

Annons