Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Att föredra kommunallagen är inte partipolitisk debatt

Marino Wallsten (S) behöver respektera att revisorer informerar om granskningar. Att informera om vad kommunallagen säger och varför det är lämpligt att följa den är inte att uttrycka en partipolitisk åsikt. Att revisionsbyrån Pwc säger att kommunstyrelsens passivitet inför det växande underskottet ”inte är helt lag- och ändamålsenlig” beror inte på att de skulle företräda Vänsterpartiet utan för att det är fakta; precis som jag påpekade på kommunfullmäktige och i insändaren

Att redogöra vad en granskningsrapport säger är inte att gå in i en politisk debatt på fullmäktige, speciellt inte när jag går upp på revisorernas informationspunkt och gör det. Marino Wallsten, däremot, gick fram på samma punkt och förkastade granskningens innehåll med argumentet att kommunstyrelsen medvetet hade bortsett från kraven att vidta åtgärder, varpå jag återigen gick upp för att påtala att det var just det som inte är lagenligt.

Detta gillades inte och jag blev avbruten och ifrågasatt, trots att jag inte uttalade en enda åsikt utan läste upp både granskningsrapportens innehåll med laghänvisningar och kommunens egen ekonomipolicy för att förklara varför passiviteten anses som icke lagenlig. En lag är en lag och inte en politisk åsikt. Som tur är har vi ju webbsända kommunfullmäktigemöten och denna punkt är 1 timme och 20 minuter in på mötet, om man vill lyssna på revisorernas informationspunkt.

Jag hoppas att detta var sista gången som Marino Wallsten försöker politisera och misstroende förklara revisionen. Både vi och Fagersta Kommun förtjänar att diskussionen håller sig till sakfrågorna. 

Pia Boiardt

Revisor Fagersta Kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel