Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt C: SD och DiN ute och cyklar i det fina vädret

På kommunfullmäktige i Norberg i måndags, 17/6, röstades två kontroversiella motioner ned och avslogs. Den ena handlar om att införa krav på utdrag ur belastningsregistret för att arbeta inom äldreomsorgen. Jag förstår fullständigt syftet med motionen, men tycker ändå mina partivänner i C gjorde rätt när de röstade nej. Varför? Jo, av den enkla orsaken att ett lagstöd till att införa ett sådant krav är i bästa fall bristfällig. En annan orsak är att jag personligen är av den åsikten att när man väl avtjänat sitt straff, ska man inte straffas en gång till, genom att förnekas att arbeta i till exempel äldreomsorgen. Snarare är sysselsättning en faktor till att inte falla tillbaka till kriminalitet. Med det sagt, så hänger det naturligtvis också på vilken typ av brott man är dömd för- grova våldsbrott och sexualbrott till exempel.

Den andra motionen, som jag med glädje fick veta avslogs, var DiN:s motion om att införa ett tiggeriförbud i Norberg. DiN:s bundsförvant, med Åsa-Lena Vestling (SD) i spetsen, har skrikit sig hesa på sociala medier och hävdat att S och V sviker när det är skarpt läge och gör det med stöd av "Hela Norberg" (C, L, M, PNF). Jag vill snarare hävda att vi seriösa partier är i majoritet, som tur är, och kommer rösta ned samtliga lågvattenmotioner som läggs fram på kommunfullmäktiges bord.

Mattias Björlestrand, ordförande Centerpartiet i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel