Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: C stödjer inte en oansvarig ekonomisk politik

Vi ser oss nödda och tvungna att i varje fall på något sätt besvara herrarna Lars Persson och Putte Dahlströms insändare den 31 januari. För det första tycker inte vi i Centerpartiet i Norberg, och kommer aldrig att göra det heller, att det utstrålar förtroende att man som parti är med och diskuterar fram en gemensam budget från oppositionen "Hela Norberg", rösta på densamma i kommunfullmäktige, för att sedan göra en helomvändning, och ställa sig bakom de styrande partiernas budget. Det om det.

Vi tycker heller inte att utlova nyårslöften hör till våra viktigaste politiska uppgifter. Centerpartiet, precis som övriga partier i Norberg, har folkvalda på plats i fullmäktige, kommunstyrelse samt i de olika utskotten. Där utför i alla fall vi vårt politiska arbete, på uppdrag av våra väljare. Våra väljare vill inte att skolan, eller övriga obligatoriska verksamheter, ska bli ekonomiskt drabbade till fördel för frivilliga verksamheter såsom kulturskolan. Vi vill också ha en kulturskola och allt vad det innebär, men inte till vilket precis som helst.

Vi vet att ni två herrar, precis som vi, har god koll på vad Norbergs ekonomi räcker till. Därför tycker vi det är viktigt att alltid prioritera de obligatoriska verksamheterna. Det andra utför man i mån av ekonomiska möjligheter. Slutligen vill vi uttrycka en viss besvikelse över att PNF valde att inte ingå i vår valsamverkan "Hela Norberg", den första riktigt seriösa försöket till en samlad opposition på bra länge. Eller är det del av en strategi, att närma sig S och V inför valet 2022? Det får tiden utvisa.

Mattias Björlestrand (C), ordförande Centerpartiet i Norberg

Stig Holmberg (C), fullmäktigeledamot Centerpartiet i Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel