Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Det finns inga munkavlar eller försök att tysta debatten

Debatt är välkommet. Det finns, trots påståenden om annat, inga munkavlar och inga försök till att tysta debatten. Det vi menar och känner stor oro över, är den ton som präglar debatten idag.

Vi känner inte av den motgång som påstås inifrån filterbubblan. I valet 2018 gick Socialdemokraterna framåt med ett mandat, Moderaterna likaså. Väljarna har absolut gett sin åsikt om hur de ser på den politik som bedrivits. Vänsterpartiet gick över två val från egen majoritet till dagens sju mandat. Det talar ett tydligt språk.

Debatten är inte öppen och fri. Det sker på banköverföringsfinansierad social media ingen ”objektiv granskning av makten”. Det är ingen öppen debatt när enskilda uppmanas att swisha en slant för att få kommentera, eller när enskilda blockeras för att de har avvikande åsikter. Det påstås saker som helt enkelt inte stämmer, falskheter framställs som fakta, det hetsas mot enskilda personer och det uttalas ljudliga hot mot hela grupper eller enskilda människor.

Det är det som är fult.

En bra debatt är något som är fint, värdefullt och helt nödvändigt. En debatt som är nyanserad och avhandlar frågor i sak, med mer fokus på vad vi själva vill och mindre på vad man anser att andra gör fel. Där alla som deltar i debatten använder korrekta fakta utan att förvränga dem. Det är grundläggande för en välmående demokrati.

Vi behöver deltagare i debatten som värnar om detta, som håller sig till fakta och strävar efter lösningar istället för att spela ett politiskt spel.

Vi socialdemokrater tar ansvar för den politik vi bedriver utan att skylla ifrån oss. Vi satsar helhjärtat på att fortsätta investera i framtidens Fagersta utifrån de vallöften vi sammanställt i program och i visionen för Fagersta kommun. Vi kommer aldrig någonsin bidra till en värld som sår split mellan människor.

Vi har framtidstro. (Nät)hat bygger ingen framtid.

Åsa-Märta Sjöström (S)

Niclas Bergström (S)

Marino Wallsten (S)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel