Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ett taffligt försök att smutskasta vår politik

Replik direkt.

Hans Granlund (V) gör sitt yttersta för att svartmåla verkligheten och få den till något den inte är. Uppenbarligen svider det i ögonen när det under fem år sker mycket mer i kommunen än på mycket länge, samtidigt som kommunen varje år uppvisar resultat över satta mål. Det blir bara ett taffligt försök att än en gång smutskasta den politik som bedrivs. På bara fem år med nytt styre börjar det verkligen synas att det satsas ordentligt på Fagersta, att vägen framåt bygger på optimism och framtidstro.

Hans Granlund redovisar heller inte hela bilden. Vi diskuterar fortfarande socialnämndens underskott, där vänsterpartistiska företrädare krävt framtagande av åtgärdsplaner för att komma i ekonomisk balans. Det betyder rätt och slätt besparingar. Stå för det.

Det finns en majoritet i fullmäktige som inte vill snåla in och dra ner på verksamhet inom exempelvis äldreomsorgen eller på arbetsmarknadsområdet. Inte när kommunen som sagt totalt alla dessa år har gjort plusresultat. Det står vi för.

Vi har tagit tag i alla efterlämnade oredor sedan vi startade, från obegripliga chefslöner till tvister med församlingen, eftersatt underhåll och miljonrullningar i internhyreskarusellen. Vi har tagit över intäktshantering och vi tar tillbaka verksamhet i egen regi i våra största samverkansorgan. Vi kommer fortsätta städa upp där tidigare styre stökat till, det står vi också för.

Det är inte att undvika ansvar. Det är att ta ansvar.

Marino Wallsten (S), kommunstyrelsens ordförande

Jan Johansson (M), kommunstyrelsens vice ordförande

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel