Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Fel om vårt budgetförslag

Det är lätt att vrida på sanningen för att det ska låta bättre gentemot medborgarna. Lena Lovén Rolén (S), du säger i din insändare att (L), (M), (C) och (SD) på senaste kommunstyrelsemötet yrkade på förvaltningens förslag till budget. Det var inte förvaltningens förslag som lades fram på kommunstyrelsens bord. Det var ett politiskt förslag med grund i arbetet budgetberedningen gjort, med politiska prioriteringar och strategier. Har du inte läst förslaget?

Även förslag från (S) finns med. Underlaget som förvaltningen lade fram, bygger på ett flertal politiska möten sedan i våras. Du, liksom vi, har varit med där. Politiken har gett förvaltningen i uppdrag att räkna på diverse politiska förslag, som i sin tur lett fram till politiska strategier för tillväxt, fler invånare, attraktivare kommun osv. Förankringen i ditt parti kunde således ha gjorts för länge sedan. Sanningen är: Budgetförslaget på kommunstyrelsens bord var inte förvaltningens förslag, det var en politisk kompromissbudget. Nu har budgeten passerat kommunstyrelsen, så nu är det kommunstyrelsens förslag till budget.

Vi är inte heller förtjusta i alla förslag, men i dessa Corona-tider tror vi att en kompromissbudget är det bästa för Skinnskattebergs kommun. Du som kommunstyrelsens ordförande och som ofta talar om samverkan och dialog, borde också glädjas över en kompromissbudget.

Oppositionen i kommunstyrelsen i Skinnskatteberg,

Carina Sándor (L)

Helena Norrby (C)

Bo Öberg (M)

Ewa Olsson Bergstedt (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel