Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Har S och M missat att kanalen vanvårdats?

Frågan vi i SD Surahammar ställer oss är vad Moderaterna och Socialdemokraterna själva håller på med när de kritiserar oss som tar ansvar för skattebetalarnas pengar till skillnad mot vad de själva gör?

Har det borgerliga (M) och socialistiska (S) samstyret i Fagersta helt missat att Strömsholms kanal vanvårdats under åratal?

För många år sedan så upplevdes kanalen vara i gott skick och det var då mycket båttrafik på Strömsholm kanal. På den tiden läkte inte slussportar och portarna hade exempelvis även plåtklädda överliggare vilket var standard för att undvika röta i underliggande trä.

Idag är det så illa att det inte ens går att åka igenom hela kanalen med masten på segelbåten uppe eftersom kanalen växt igen så mycket att masten måsta fällas ner för att de resande ska kunna komma fram.

SD Surahammars uppfattning är att denna vanskötsel av Strömsholms kanal inte kan tillåtas fortsätta. Det är direkt oansvarigt att fortsätta slösa ut medborgarnas pengar över detta projekt som missköts så grovt utan att man ens kan diskutera frågan.

Vi har försökt tala med VD:n för kanalbolaget och vi har även lyft denna fråga vid flertalet tillfällen utan att få någon återkoppling överhuvudtaget.

Nu är kanalens skick så illa att staten måste ta över ansvaret för kanalen precis som staten redan gjort med många andra kanaler exempelvis Göta kanal. Varför ber vännerna i Socialdemokraterna och Moderaterna som styr Fagersta tillsammans inte sina respektive riksdagsmän att driva en sådan fråga istället för att rikta kritik mot oss?

Jan Johansson (M) och Marino Wallsten (S) som tillsammans har makten i Fagersta är kanske inte är intresserade av frågor som löser verkliga problem?

Makt och vänskap är kanske viktigare än att värna skattebetalarnas pengar?

Att Socialdemokrater och Moderater styr Fagersta kommunen tillsammans trots att deras båda partier varnar sina potentiella väljare för att rösta på det parti de nu samarbetar med pekar helt klart och ostridigt åt den riktningen.

Kent Pettersson, Gruppledare SD Surahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel