Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Inför kyrkovalet: ”Vad vill de svenska politikerna med kyrkan?”

 
Kyrkovalet 2021
Visa alla artiklar

Mindre än två månader kvar till val, nu tänker många vad svamlar dom om. Men vi har ett kyrkoval i september. Även fast många har valt att inte vara med i den kyrkliga gemenskapen så är det många som ändå är det. Detta är en organisation sprungen ur gemensamma nationella intressen, det är även en demokratisk uppbyggd organisation som är beroende av att de som fortfarande är medlemmar gör sin röst hörd i valet i september.

De som är märkligt är att inga partier har gått ut med vad som kommer att hända med kyrkan om dom får bestämma. Som facklig verkar visionerna inom kyrkan bara tillhöra den politiska makteliten. Det pratas inte vitt och brett om hur man ska utveckla verksamhet och förvalta de som man har ärvt historiskt (byggnader, mark och inte minst de anställda i förvaltningarna)

Vi kan se att många av de kyrkogårdar som finns är eftersatta när det gäller underhåll, vi känner även till att det allt oftare blir den avlidnes efterlevande som står kostnader för underhåll och skötsel av gravplatser. Detta är bara några av de frågor som väljarna borde få svar på.

Så det är hög tid för politikerna att ge en bild av vad de vill med Svenska kyrkan.

Mikael Ladman, Norberg, Ombudsman i Transport.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel