Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt KDU: Regeringen sviker svenska barn

Om drygt en månad nalkas sommarlov, underbart för dem flesta men förödande för andra. Det finns barn vars föräldrar tar dem från tryggheten här i Sverige, ombord på ett plan söderut och där gifts de bort. I Sverige står skolbänkarna kvar - tomma. I Linköping så stod 39 skolbänkar tomma och i Göteborg var det nio.

Trots att Sverige har fått en skärpt lagstiftning är det inte tillräckligt, tanken om att ogifta barn är en annans rättighet existerar än. En skärpt lagstiftning kan inte bekämpa delar av ett kulturellt problem.

Den nuvarande regeringen har dessvärre andra prioriteringar och lämnar därför dessa stackars barn i sticket. Istället för krafttag mot barnäktenskap väljer regeringen att lägga sin tid och våra skattepengar på genusflum i förskolan, bäverfarmar och fri entré på museum. Det är skamligt att den så kallade feministiska regeringen inte tar tag i det hedersförtryck och skadliga kulturella uttryck som drabbar dessa barn.

Staten och samhället måste gemensamt stå upp för de människor som utsätts för hedersvåld och tvångsäktenskap. Det behövs en strategi för hur tvångsäktenskap och bortrövandet av dessa barn kan motverkas i samarbete med myndigheter och ideella organisationer.

För Kristdemokraterna är det enkelt. När en misstanke om att ett barn förts ut ur landet för tvångsgifte, så ska en domstol kunna utfärda en order om att barnet ska återföras eller påbörja resan tillbaka till Sverige. Om föräldrarna vägrar ska de kunna dömas till fängelse.

Sverige ska vara ett land som ständigt ställer sig på barnens sida och skyddar deras rättigheter och möjligheter till en ljusframtid.

Simon Berneblad, Ordförande KDU Västmanland

Elina Ling, Vice ordförande KDU Västmanland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel