Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Moderaterna arbetar på

Annons

Under det senaste sammanträdet i Kommunfullmäktige den 7 oktober ställdes en fråga på allmänhetens frågestund gällande Klockarberget i Skinnskatteberg. Frågan är befogad. Klockarberget växer igen, ockuperas mest av verksamheter som inte är de bästa och många undviker att röra sig på berget.

2018 lades ett moderat initiativ i Skinnskattebergs kommunstyrelse gällande ett så kallat utegym på Klockarberget. Initiativet avslogs. Däremot finns utegym med i alliansbudgeten (M+L+C) som läggs för år 2020 – tillsammans med ett likadant gym i Färna. Räcker pengarna vill vi även ha ett utegym i Riddarhyttan.

Moderaterna i Skinnskatteberg är enligt Fagersta-Posten det parti som under de senaste åren lagt flest motioner i kommunen Skinnskatteberg. Det är kul att som moderat att vara i framkant när det gäller utveckling.

Moderaterna i Skinnskatteberg har fortfarande flera obesvarade motioner, bland annat:

► Motionen om att starta ett bostadsbolag är obesvarad. Vi moderater menar att det är hög tid att låta Skinnskattebergs hyresbostäders kostnader bäras av dem som bor i dem, utan att finansiera upprustning och annat med kommunala skattepengar.

► Motion om sjönära tomter från 2018 är obesvarad. Ett påfallande liknande initiativ har nyss väckts av (S) och fått gensvar.

► Motion om ”duschroboten Poseidon”. Poseidon är en duschrobot, alltså ett hjälpmedel som gör att brukaren kan duscha själv utan assisterande personal, som kan vara jobbigt för integriteten. Poseidonroboten minskar även belastning av personalens axlar och rygg samt minskar halk- och fallrisker.

► Motion om syntetisk is vintertid, har heller inte besvarats. Resultatet är nu ett initiativ från (S) om en ishall.

► Motion om uppbyggande av en seniorgård har bifallits trots kraftigt motstånd från (S) och (V).

Alliansbudgeten som nu presenteras på kommande kommunfullmäktige innehåller många kreativa, framtidsinriktade mål. Till exempel att satsa på geografiskt informationssystem (GIS-teknik) för att få ihop VA systemen, bygga brandstationen nu, rusta lekplatser, nya mountainbike- och kanotleder, lägga stora pengar på att arbeta fram moderna plan- och byggnadsbestämmelser (60 år gamla planer är milt sagt, hindrande). Men framförallt vill vi sänka kommunalskatten med fem öre. Allt detta utan att sänka budget för driften.

Bo Öberg, Moderaterna i Skinnskatteberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel