Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Norberg behöver ett nytt styre

För att citera Socialdemokraterna tidigare vid budgetberedningen i våras, där Norberg kommuns budget beskrevs som att det är lite som att "hoppa från tuva till tuva". Det kan M, L, och C verkligen hålla med om. Det hoppas runt så man blir helt yr i huvudet.

Majoriteten bestående av S och V, meddelade i november att flera verksamheter skulle få minskade budgetramar, så även kulturskolan. Efter demonstrationer och protester så viker sig majoriteten och meddelar att man hittat finansiering på annat håll och understryker, vid flera tillfällen, att det inte kommer att påverka någon annan verksamhet.

För att ytterligare citera S+V majoriteten ”vi har aldrig velat dra ner på kulturskolan, men vi har som många framfört en lagstadgad verksamhet som går före. Då räckte inte pengarna tidigare”.

Svaret på varför man inte tänkt på det tidigare, var ytterligare ett hopp till en ny tuva, citat S: ”Det är naturligtvis olyckligt det blivit så, men vi tänker inte i de termerna just nu. Nu är vi glada över att vi, med gemensamma ansträngningar, fått fram de här pengarna.”

Det kommer få konsekvenser, frågan är hur mycket det kommer drabba lagstadgad verksamhet, underhåll av kommunens fastigheter och när?

Det är naivt och brist på insikt och dålig budgetplanering att påstå det. Framförallt är det anmärkningsvärt att S+V-majoriteten tror att Norbergs innevånare inte förstår att det får andra konsekvenser i kommunen.

Så agerar ett parti när strategin och den långsiktiga planen saknas. M, L och C står fast vid vårt budgetförslag som vi presenterade i våras och står fast i våra beslut eftersom vi vågar prioritera kärnverksamhet och lagstadgad verksamhet, det är vi skyldiga norbergarna.

Norberg behöver ett nytt styre.

Anna Kramer (M)

Liane Blom (L)

Mattias Björletsrand (C)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel