Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Norberg kommuns miljonsatsning bidrog inte till idrottsföreningarnas framgång

Demokraterna i Norberg argumenterade förgäves mot att Norbergs kommun skulle plöja ner 47 miljoner i en idrottshall som enbart skulle gynna ett fåtal.

En av de främsta debattörerna för att man skulle bygga idrottshallen var klubben Skogsgymnastikens innebandyförenings dåvarande ordförande, Lars-Erik Karlsson, tillika socialdemokrat. Han hade också stöd av föreningens sportchef Mattias Björlestrand, tillika en ledande politiker för centern i Norberg.

Trots denna massiva satsning från kommunen, meddelar nu samma förening att man, tre år senare, på grund av bristande intresse från ungdomarna kommer att lägga ner sitt herrlag i innebandy.

Var finns långsiktigheten? Skall Norbergs kommuns mål styras av kortsiktiga intressen och populistiska behov. Demokraterna i Norberg anser att kommunens satsningar bör bygga på vad som är bäst för alla, inte enbart de som skriker mest.

Christer Filipsson (DiN)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel