Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: S är pressat av den senaste tidens motgångar

Svar till Åsa-Märta Sjöström, Niclas Bergström, Marino Wallsten om ”Vi är bekymrade över befängda påstående i debatten”.

Pressade av den senaste tidens alla motgångar tar S ledande politiker till orda. Och det är bra att man ger sig in i debatten även om tonläget om ”swishfinansierade gnällplank” inte vittnar om någon större respekt för kommunmedborgarnas undringar. Eller personalens protester inom hemtjänst och förskolor.

Nästan inga av alla de planer och vallöften man serverat går att genomföra. Se misslyckandena med det nya köket, Parkourparkens alla brister, alla fördröjningar och allt trassel med Brukskontor och Norra Station och de evighetslånga och dyrbara utredningarna om nytt äldreboende som några exempel. Vallöftet från 2014 om att ta bort de delade turerna inte att förglömma.

Under Vänsterns tid så hände ingenting, menar debattörerna. Nåja, vi fick överta ett socialdemokratiskt konkursbo och vände det till Sveriges starkaste kommunekonomi. Sedan fick vi åtta borgerliga år med utsvältning av kommunerna. Nu har, inte minst genom Vänsterns förhandlingsframgångar, kommunerna fått rejäla statliga resurstillskott så jämförelsen haltar något.

Trots detta kunde vi bygga en förskola, ett LSS-boende, gymnastikhall på Maria, utbyggnad av Alfaskolan, renoveringar av P-O, konstgräsplan, hoppbackar med mera. Det fanns även pengar avsatta för skatepark och ombyggnad av Alfaköket – men de rev ni upp med känt resultat.

Men en stor skillnad var att på den tiden var det inte på löpande räkning utan projekten höll sig i regel till uppgjord budget. Vi hade ett förtroendefullt samarbete med den kommunala organisationen medan kommunen idag verkar styras av politiska hugskott med känt resultat.

Men ni är bekymrade över en debatt om ”frågor som inte finns” och tycker det är ”något fult” med debatt. Även där finns en skillnad. Ni försöker tysta debatter med munkavlar. Från Vänstern har vi alltid välkomnat och aktivt deltagit i en öppen och fri debatt. Det kallas demokrati.

Ann-Christine Andersson (V)

Stig Henriksson (V)

Shiro Biranvand (V)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel