Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt S: En bra skola är fundamentet

En bra skola är fundamentet i en kommun, det är därför oerhört viktigt att vi alla jobbar för att vi ska ha just det i Skinnskatteberg.

I vårt handlingsprogram står det att alla elever oavsett bakgrund ska ges förutsättningar till en bra utbildning för att bli behöriga till gymnasiet och kunna välja yrkesbana till ett gott vuxenliv.

Vidare står det att vi ska verka för att minska lärarnas arbete utanför lektionstid så att de kan fokusera på undervisningen. Här spelar elevhälsan en stor och viktig roll. Vi ser också att föräldrarna totalt sett behöver vara mer delaktiga.

Det tillsammans med de tagna målen för Skinnskatteberg, där det står bland annat Skinnskatteberg ska vara en kommun som erbjuder en skola med hög utbildningsnivå, med ett förstärkt elevhälsoteam som en del, är vad vi ska sträva efter.

För att det ska vara möjligt behöver vi som politiker ge de ekonomiska förutsättningar som krävs och tillsammans med verksamheten ha gemensamma mål som vi håller fokus på.

Oftast är det överenskommelse mellan fack och arbetsgivare som ligger till grund för lönerna vid lönerevision.

Med det sagt, är det inte säkert att det räcker till alla gånger för att vi ska kunna vara en konkurrenskraftig arbetsgivare, som lockar till sig framtidens medarbetare.

Vi kommer från politiskt håll att se över detta och se hur vi kan arbeta med det, både lång- och kortsiktigt. Vi, S kommer även att se över löneläget samt förmåner inför budget 2020 och ha en partiöverskridande politisk diskussion.

Sedan en kort tid tillbaka har skolan i Skinnskatteberg en ny ledning med framåtanda, en stor vilja till förbättring och med arbetsmiljö i fokus. Vi politiker har stort förtroende för dem och deras arbete.

Med god dialog kommer vi att vända skutan, tillsammans!

Sabine Thungren (S) Ordförande Barn och utbildningsutskottet

Läs också: Skinnskatteberg i botten av ny skolmätning – Lärarfacket: ”Alla elever får inte samma chans”

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel