Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: (S) värnar inte den svenska modellen

Äntligen är januariavtalet passé, tack vare Nooshi och frågan om marknadshyror. Fast det var inte det som arbetarrörelsen ville fälla regeringen på. Den viktigaste frågan för LO-kollektivet är LAS.

Nu får man hoppas på att Löven inte driver igenom den. Han och det socialdemokratiska partiet borde börja tänka på hur man ska försöka att motivera en större del av LO-kollektivet att rösta på det parti som fackföreningarna en gång startade.

Som parti sprungen ur arbetarrörelsen kan man inte bedriva högerpolitik och påstå att det är socialdemokratisk politik. Vi har förståelse för att det parlamentariska läget inte inbjuder till några större utsvävningar, men att tillåta att partssamverkan på svensk arbetsmarknad förskjuts i en riktning kommer inte att hjälpa partiet att läka de sår som uppstått. Detta på grund av att man sett makten som något viktigare än folkets vilja.

Vi förstår att det kommer en ny regeringskris till hösten. Mot bakgrund av finansministerns uttalande så verkar det som att partiet kommer att hålla något till höger om mitten. Det vore ett fatalt misstag i detta läge, de högerpopulistiska krafterna får då fyra år på sig att regera detta land.

Ska vi på allvar försöka att mobilisera in för nästa val bör alla ta ett ansvar för att dialogen och debatten görs i samverkan med samtliga LO-förbund. Vi kan inte motivera våra medlemmar att vare sig rösta eller bli medlemmar i ett parti som inte värnar den svenska modellen.

Mikael Ladman, Norberg, ombudsman i Transport

Örjan Jakobsson, Karlstad, ombudsman i Transport

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel