Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Sänkt arbetstid är en väg till bättre hemtjänst i Norberg

Arbetsmiljön i hemtjänsten i Norberg har under en längre tid varit ohållbar. År 2018 drev vi i Vänsterpartiet, bland annat därför, igenom att arbetstiden skulle sänkas till 6,5 timmar per dag för att möta sjukskrivningar och stress. Försöket gav inte det utfall vi förväntat oss, varför vi tillsammans med Socialdemokraterna initierade att en extern utredare skulle anlitas för att genomlysa verksamheten. Utifrån den rapport som utredaren lämnade vidtog vi sedan åtgärder i form av en handlingsplan för förändringar inom hemtjänstens organisation.

Förbättringar i hemtjänstens arbetsmiljö måste komma och de måste komma snart. Vi följer nu noga de nya insatser som görs för att förbättra personalens situation och i förlängningen kvaliteten på den service brukarna har rätt till. Vi tror fortfarande att sänkt arbetstid är en av vägarna till bättre hälsa och ökad livskvalitet, men när försöken kan fortsätta får framtiden utvisa.

för Vänsterpartiet Norberg

Karin Hurtig, kommunstyrelsen, allmänna utskottet

Pratima Åslund, ersättare kommunstyrelsen, allmänna utskottet

Fredrik Johansson, kommunstyrelsen, socialutskottet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel