Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt SD: Slöseri att bereda dubbelt i Norberg

I maj 2015 gick Sverigedemokraternas motion igenom om att webbsända Norbergs kommunfullmäktigemöten.

Inför det beslutet hade motionen varit på beredning av berörda instanser och därefter antog motion av kommunfullmäktige.

En beredning är inte gratis utan kostar skattebetalarna i vår kommun en del pengar.

Därav blir vi i Sverigedemokraterna Norberg mycket förvånade över att man låter ett medborgarförslag om att webbsända kommunfullmäktigemöten beredas och ej lämnar svaret: ”Att med anledning av att motion från Sverigedemokraterna Norberg antagits 2015-05-11 av Norbergs kommunfullmäktige, anses härmed Medborgarförslaget besvarat.”

Istället skickar man som sagt förslaget vidare för beredning, kostnader som åter drabbar våra skattebetalare i Norbergs kommun.

Det vill säga man bekostar två beredningar av samma ärende, helt i onödan då det räckte med den första beredningen och beslut om att anta våran motion från 2015.

Hade det inte varit effektivare att satsa både tid och pengar på att verkställa vår motion från 2015-05-11 än att bereda samma förslag två gånger?

Åsa-Lena Vestling Gruppledare SD Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel