Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Styret i Norberg har tappat styret

Norbergs kommun har allvarliga problem. Det är sedan länge känt att Norberg ofta hamnar i bottenligan i rankingar av Sveriges 290 kommuner när det gäller skola, jobb, trygghet och hälsa. Återigen har Norbergs problem bekräftats i tidningen Fokus kommunranking som presenterades nyligen. Placeringarna är riktiga bottennoteringar. I skolrankingen hamnar Norberg på plats 288. Vad gäller jobb och arbetsmarknad på plats 252. I fråga om trygghet hamnar Norberg så långt ner i listan som plats 268. I rankingen som avser hälsa och sociala förhållanden på plats 239. Det här duger inte för Norbergs kommun. Få kommuner i Sverige dras med så dåliga siffror på så många skilda kvalitetsparametrar som vår kommun. Det går inte nog att understryka allvaret i detta. Det här är resultatet av årtionden av vänsterstyre och illa gjorda politiska prioriteringar. Skolan, omsorgen och företagsklimatet har fått stå tillbaka när Socialdemokraternas bidragslinje byggts ut, integrationspolitiken havererat och slöseriet av skattemedel vuxit. Medan Socialdemokraterna skyller ifrån sig problemen, är vi många som ser med djup oro på utvecklingen och bereder förslag som kan göra skillnad.

Norberg är en fantastisk plats och har en enorm potential. Här finns stora möjligheter och människor som sliter hårt i företag och välfärden. Men politiken har slarvat bort kommunens styrkor och medborgarnas förhoppningar. Det går att vända utvecklingen i Norberg, men det kräver rätt politiska prioriteringar och att vi tillvaratar våra styrkor, och att vi orkar satsa på det som är allra viktigast. Vi moderater har flertalet gånger motionerat om förslag för att öka tryggheten och lagt förslag om hur vi kan få fler människor ut i jobb och bryta bidragsberoendet. Vi prioriterar välfärdens kärnverksamhet där skolan och omsorgen alltid kommer först och inser att Norbergs medborgare måste få bättre valuta för sina skattemedel. Alla våra förslag har röstats ner av det socialdemokratiska styret.

Vi moderater tror på vårt fantastiska Norberg. I Norberg ska möjligheterna till jobb och företagande vara stora. Här ska man vara trygg på kvällspromenaden. Här ska det bli ännu bättre att bli gammal. Möjligheterna att vända utvecklingen finns – men det kräver en bättre politik och ett nytt styre i kommunen.

Anna Kramer (M)

Per-Arne Andersson (M)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel