Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Svenska jägarförbundets förslag om vargjakt är absurt

Det är skrämmande att läsa att Jägarnas Riksförbund faktiskt med vilja i stort sett vill utplåna hela vargstammen i Sverige. Jag hoppas innerligt att de inte får gehör för sitt förslag. Miniminivån med 300 vargar i Sverige är just en miniminivå. Det finns ingen vetenskap bakom Svenska Jägarförbundets förslag om att skjuta 209 vargar istället för 24. Dessutom verkar förbundet vara felinformerade om hur många vargar som faktiskt finns.

Istället vill man ta saken i egna händer. Detta med risk att Sverige förlorar sin rätt att förvalta och bestämma över sin vargstam. Skogen är inte bara jägarnas. Den är också en viktig del för oss som förespråkar biologisk mångfald. Här har vi just ett exempel på att om man ger någon ett finger (läs: följer riktlinjerna) så tar de hela handen (läs: vill skjuta allt i sin väg). Inte okej.

Liane Blom (L), Liberalerna Norberg men också ledamot för L i Viltförvaltningsdelegationen Västmanland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel