Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Synd att vissa skippar Norbergs eget Almedalen

Annons

På söndag anordnar C, L, M, PNF och SD ett alternativt Almedalen, Fraggedalen. Tanken var att det, precis som Almedalen på Gotland, skulle finnas med representanter från samtliga partier i kommunfullmäktige i Norberg. Tyvärr avböjde S, V och DiN med motiveringen "val av plats" och "svårigheter med transport" ut till den idylliska byn Fragg.

Faktum är att vi politiker företräder samtliga kommuninvånare och platser inom hela Norbergs Kommun. Faktum är också att "svårigheter med transporter" är vardag för många människor i Norbergs kommun. Det känns egentligen onödigt och prestigeaktigt att tacka nej till ett sådant här nytt arrangemang, istället för att delta och öppna upp politiken för allmänheten.

Jag får hoppas att ni i S, V och DiN har hunnit tänka om till nästa år Fraggedalen går av stapeln och då istället väljer att delta. Och för er som vill komma till Fragg på söndag och "ställa oss politiker mot väggen", varmt välkomna!

Mattias Björlestrand, ordförande Centerpartiet i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel