Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vågar majoriteten ge Norberg en förändring?

Det är märkligt hur majoriteten vågar sticka ut näsan och slå sig för bröstet i budgetdiskussionerna. En klapp på huvudet och ett: "äntligen lite debatt i kommunhuset" från förra kommunalrådet Åsa Eriksson. Det är lätt att ta till brösttoner när man redan vet att Socialdemokratiska arbetarepartiet med döv-stum-blind svans redan vet att en votering kommer sluta i framgång, och det hade man minsann säkrat upp. Ett av de största hindren mot att genomföra förändring är självgodhet. Så är fallet även nu, idag.

Den budget som lades fram av Socialdemokratiska arbetarepartiet i dess ursprung drog man ner skolans ram med dryga halvmiljonen och därmed svikit ett av sina vallöften. När sedan C, L och M presenterade sin budget, med huvudsaklig storsatsning på skolan, då mumlades det lite lågmält. Anledningen är att C, L och M ser en framgångsfaktor i skolan och är beredda att omfördela medel bland annat från en diffus och chansartad kultursatsning. Skolan behöver medel nu, kulturen kan få sitt senare när ramar och målsättningar är lite tydligare och framförallt när skolan är på fötter igen.

Tyvärr är det bara C, L och M som vågar ta ett steg mot förändring, och står för det genom hela budgetprocessen. Man måste våga prioritera för att vinna. Det innebär att C, L och :’s förslag blir ett irriterande inlägg i debatten för majoriteten. Men det var inte sista gången som vi gjorde vår röst hörd mot regression och för förändring mot framgång. Den melodi som spelas på majoritetens luta är samma som föregående år, vet inte hur många i raden. Om det inte fungerar i år så lär det inte fungera nästa år.

Anna Kramer (M)

Per-Arne Andersson (M)

Moderaterna i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel