Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vänsterpartiet vill att ekonomin ska vara under kontroll

Replik på insändaren ”Fagersta kommun har ingen dålig ekonomi” den 11 maj.

Marino Wallsten (S) och Jan Johansson (M) undviker sitt ansvar. Moraset förra sossesvängen berodde inte på stålindustrins problem utan bristande politiskt ansvar. Och man har ingenting lärt...

Efter sex år vid makten: vad har färdigställts med framgång? Parkourparken? Tillagningsköket? En förskola som blev dyrare? Norra station? Brukskontoret? Bostäder? Äldreboendet? Kulturhuset?

Socialförvaltningen är nu inne på andra året med en verksamhet som visar på stora underskott, inga åtgärder vidtogs 2019 så det är inte underligt att underskottet blir större 2020. 

Intäkterna överstiger inte kostnaderna. Träffsäkerheten i budgeten kommer inte bli bättre när analysen uteblir och man har inte nyttjat varje skattekrona på ett effektivt sätt.

Det finns en ekonomistyrningspolicy att förhålla sig till. Att skylla på att Vänsterpartiet vill ha nedskärningar är enklare än att ta tag i problemet. Vänsterpartiet vill att ekonomin ska vara under kontroll och att pengar finns för den dagliga verksamheten inom vård, äldreomsorg skola och förskola med mera.

Den demokratiska gången skall vara att, när socialnämnden tagit fram åtgärdsplaner, då och först då, kan kommunfullmäktige, inte kommunstyrelsen eller Marino Wallsten och Jan Johansson, besluta om de ska genomföras eller extra anslag tillföras. 

Hans Granlund (V)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel