Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Varför backar SD regeringen?

Förra veckan meddelande Sverigedemokraterna att även de stödjer regeringens förslag till en ny kostnadsutjämning som reglerar hur regioner och kommuner ska fördela skattepengar.

I och med Sverigedemokraternas stöd till förslaget tyder det mesta på att förslaget går igenom riksdagen då Centerpartiet sedan tidigare meddelat att de röstar för förslaget. Vi beklagar detta och ser med oro vad de skulle innebära om förslaget går igenom riksdagen.

Förslaget innebär en stor förlust för Region Västmanland och leder i värsta fall till att över 200 miljoner kronor försvinner årligen när eventuella omställningsstöd försvinner. Det är lika mycket som det kostar att anställa 300 sjuksköterskor eller en skattehöjning på 33 öre i Region Västmanland.

Redan nu pågår ett arbete med att få en ekonomi i balans inom regionen, Sverigedemokraternas stöd till regeringens förslag slår undan det arbetet och ställer Region Västmanland inför ännu tuffare utmaningar framöver.

Sverigedemokraterna framställer sig gärna som ett sjukvårdsparti men deras stöd till regeringen slår undan benen för sjukvården i Västmanland. Sverigedemokraterna har två riksdagsledamöter från Västmanland, Ann-Christine From Utterstedt och Oscar Sjöstedt, vad förespråkar de? Höjd skatt för alla västmanlänningar eller ytterligare besparingar i sjukvården?

Tomas Högström (M)

Mikael Andersson Elfgren (M)

Oppositionsråd, Region Västmanland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel