Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi är bekymrade över befängda påståenden i debatten

Den bekymrade skattebetalare som genom insändare och utspel på swishfinansierade gnällplank i social media har signalerat en tillbakalängtan till tidigare styres förvaltande och ovilja att satsa, vill inte hålla med om att det hänt mycket på fem år med ny ledning.

Vi kan möjligtvis stämma in att vi också är bekymrade, men mer över den debatt som förs. Det ena befängda påståendet avlöser det andra på, snällt sagt, partiska forum i social media, ivrigt påhejat av ett fåtal personer. En del frågor fångas upp av mer etablerad media och blir del av den politiska debatten. Ofta frågor som egentligen inte finns.

Till exempel att en person anklagas för att halvera budgeten för renoveringen av Vilhelminaparken, när sanningen är att hälften kommer finansieras från kommunen och andra hälften bedöms ingå i ordinarie uppdrag och ansvar.

Det nämns ingenstans att den JO-anmälan som gjordes rörande färdtjänsten, är hanterad och att JO gett kommunen rätt. Att få ihop namn på listor är förståeligt när man får ta del av ett inkommet vittnesmål till kommunen som påpekar att man ombetts skriva på för att hindra rivning av Brukskontoret.

Det finns något fult i allt det här. Men sett till valresultaten sympatiseras det inte med bitterhet, gap och skrik om att allt är elände. Befängda påståenden tar oavsett vad inte bort att vi i majoriteten, trots alla utmaningar, tagit fram en vision för Fagersta. Vi har byggt ut våra skolor för 140 miljoner kronor, byggt nytt produktionskök, ny förskola, skatepark, parkourpark, allaktivitetsplaner, infört heltid som norm, byggt bubbelpool i simhallen, håller på att ta bort delade turer, utvecklar centrum, etablerat handel och byggt ut bredband. Det är en ambitionsnivå det gamla styret inte matchat någon gång under de 16 år man hade vid makten.

Mer blir det. Vi kommer bygga äldreboende, bostäder på flera platser, etablera ännu mer handel och bygga ut fler verksamheter. Ännu mer är på gång. Totalt finns plan för investeringar på omkring en halv miljard. ”Facit” finns i visionen som tagits fram för kommunen.

Framtidstro!

Åsa-Märta Sjöström (S)

Niclas Bergström (S)

Marino Wallsten (S)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel