Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi Socialdemokrater är realistiska och bygger från grunden

Det är inte för att jag är en framstående retoriker eller skicklig politiker som jag valdes in som kommunalråd i Skinnskatteberg. Mer kanske för mitt engagemang och min delaktighet? Henry Bäck lyfter lösryckta citat vilket gör att jag framstår som inkompetent, vilket säkert är hans avsikt? Jag vill vara en inlyssnande folkvald politiker. Om jag får signaler likt den beskrivningen om mig lovar jag att jag avgår. Tyvärr är diskussionsklimatet i fullmäktige inte debattvänligt sedan många år, det kan förklara tystnaden.

Jag häpnar över Bäcks åsikt, att vi Socialdemokrater inte skulle vilja någonting. Vi är för realistiska för att inse det han inte tycks inse, att hus måste byggas från grunden, annars blir det platt fall! Låt mig upprepa hur vi jobbar; vi har pratat om trygghetsboende i X antal år i kommunen, NU sker förstudien som ska leda oss framåt, klar i oktober i år. Nya tomter är på gång. Hyreshus och brandstation är under projektering och här vill vi se solceller. Vi behöver effektivisera många tomma kvadratmeter fastighetsyta som kommunen äger via den så kallade lokalutredningen men det är inte lätt att styra i minoritet med Moderater som en del av Alliansen. M:s vilja är sälja eller riva.

I vårt program för mandatperioden (vilket 41 procent av kommuninvånarna röstade på) under rubriken ”hållbart samhälle” står det att vi ska ha en strategi för användning av förnyelsebar energi med mera. Skinnskatteberg är en av de kommuner som är utvalda i ”Glokala Sverige”, ett utbildnings- och kommunikationsprojekt i samarbete med SKR (Sveriges kommuner och regioner) och Svenska FN-förbundet. Syftet är att vi som den lilla kommunen ska engagera oss effektivt i hållbarhetsfrågor samt att ta fram en kommunal hållbarhetsstrategi. Corona kom emellan men nystart sker till hösten. Vi har lagt fullt fokus på att få kommunen att bli mer attraktiv som inflyttningskommun. Utan skattekraft, hur ska du finansiera allt ni vill? Hela vårt gemensamma samhälle måste och ska bli mer hållbart.

För en månad sedan återremitterade vi kommunstyrelsens beslut att lägga 1,1 miljoner på solceller utan något underlag. På det viset tar vi vårt S-ansvar. Att ta beslut utan kunskap är varken hållbart eller ansvarsfullt. Vad gäller era motioner så var de fullt ut besvarade i tjänsteskrivelser. Något som våra tjänstemän jobbar snabbt och kompetent för. Jag är helt övertygad om att du begriper att alla era goda intentioner tyvärr inte kan verkställas i en av Sveriges minsta kommuner.

Lena Lovén Rolén (S)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel