Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är dusch en gång i veckan acceptabelt?

Jag vill förtydliga den insändare jag skrev 27 juni om min pappa och att han inte får duscha mer än en gång i veckan.

Annons

Min pappa har själv bett om att få duscha oftare, men blivit nekad detta på grund av att personalen säger att det inte finns tid för detta och att de redan är överbelastade.

Det stämmer säkert att de är det, men då tycker jag det här måste tas upp för diskussion. Är det ok att våra gamla inte får duscha oftare? Är det ok att äldre människor får gå och känna sig smutsiga och inte får hjälp med att hålla en god hygien?

Är det acceptabelt och att anse som god hygien att få duscha endast en gång i veckan? Jag personligen skulle må jättedåligt över detta och skulle själv tycka jag luktade illa efter en vecka. Tänk er själva att inte kunna tvätta sig på en vecka (underliv och annan intim hygien!).

Jag vill också säga att min pappa är helt klar i huvudet och det är han själv som har uttryckt att han mår dåligt över att inte få duscha oftare, så det är inget som kommer från oss anhöriga. Det blev många kommentarer på webben kring insändaren och många som blev upprörda. Jag har aldrig menat att kritisera personalen utan velat ha en diskussion kring det här och om man tycker det är ok att det är så.

Nu har kommunen svarat på insändaren och jag känner mig nöjd så och kommer att kontakta Teemu Sulin för att få hjälp i detta.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons