Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtalet klart olämpligt

Att ordförande och vice ordförande (presidiet) i NVK har tecknat konsultavtal med förbundschefens firma anser jag är klart olämpligt, skriver kommunalrådet Åsa Eriksson.

Annons

Svar till Putte Dahlström (9/3). Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund (NVK) har en egen politiskt vald direktion men ägs av Fagersta och Norbergs kommuner. Kommunfullmäktige i Norberg är alltså en av två uppdragsgivare åt NVK och betalar årligen cirka 12 miljoner kronor i anslag till förbundet.

Att ordförande och vice ordförande (presidiet) i NVK har tecknat konsultavtal med förbundschefens firma anser jag är klart olämpligt. Norbergs kommun har vid flera tillfällen avfärdat den idén. Norbergs representant i NVK:s presidium har tagit konsekvenserna av detta och nyligen avsagt sig sitt uppdrag.

Att Fagersta kommun har uppdragit åt en revisionsbyrå att göra en oberoende granskning av situationen tycker jag är mycket bra. Granskningsrapporten presenteras inom kort och då, när vi har mer kunskap om vem som gjort vad, fortsätter diskussionen om hur ägarkommunerna kan säkerställa att något liknande inte sker i framtiden.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons