Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då får vi höja skatten

Det kommer förmodligen att krävas en skattehöjning för att klara de löpande kostnader som en ny hall i Norberg innebär.

Annons
Match. Vänsterpartiet i Norberg vill inte utlova en satsning på ny idrottshall. Bilden: Skogs i möte med Ramnäs.Arkivfoto

Norberg. Svar till Thomas (”Ge idrotten chans”, 28/9).

Självklart vill jag och resten av Vänsterpartiet se ett blomstrande Norberg för alla. Jag vet inte vilka av våra medlemmar du menar skulle vara negativt inställda till bygget av en idrottshall men vår inställning har hela tiden varit att vi gärna ser en ny hall om den kan byggas och drivas utan att få negativa konsekvenser för kommunens övriga verksamhet. Vi vill bara vara ärliga och säga som det är och inte lova något som vi inte kan hålla.

Under måndagens kommunfullmäktige flaggade vi dessutom för att det förmodligen kommer att krävas en skattehöjning för att klara de löpande kostnader som en ny hall innebär. Vi är inte främmande för en sådan lösning om den har norbergarnas stöd.

Att finansiera det så som Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna säger tycker vi i V är att gå bakom ryggen på dem som ideellt arbetar med att få till stånd en idrottshall. För det första vet man inte hur mycket pengar som reserverats för projektet, för det andra så vill man inte säga hur resterande kostnad ska finansieras. Hur man ska lösa driftskostnaderna i framtiden är dessutom höljt i dunkel.

Så varför inte fråga S och SD om de kan hålla sitt löfte och hur de ska få ihop pengarna i stället. När vi frågade dem så undvek de bara att svara.

Gällande Unkan var det S och inte V som flyttade verksamheten till nuvarande lokaler. Vänsterpartiet har dock motionerat om större lokaler, vilket röstades igenom i kommunfullmäktige i måndags och frågan ligger nu hos kommunstyrelsen. Unkan har visst musikverksamhet för de ungdomar som vill repa och behöver man hjälp att komma i gång anordnar de även studiecirklar i gitarr.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons