Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den skolan är unik

Annons

Vi har hört det många gånger förut att Per Olsskolan riskerar att läggas ned. Den här gången har konsulter tagits in för att bedöma våra skolor.

Att lokalerna på Per Olsskolan är mindre bra ur ett ”arbetsmiljöperspektiv” hade säkert elever och personal kunnat berätta eller varför inte SFI som för flera år sedan flyttade därifrån på grund av den dålig luft med mera?

Det som irriterar mig är att man föreslår att ta bort det som är tjusningen med vår lilla stad, närheten till skola för barnen i norr, i mitten och i söder.

Om alternativet skulle bli enbart Alfaskolan och Mariaskolan för årskurserna upp till sexan behöver en hel del barn skolskjuts, något som inte är gratis.

Anledningen att jag flyttade hem till Fagersta när mitt äldsta barn skulle börja skolan var just Per Olsskolans fantastiska miljö för barn. En utemiljö som garanterat inte finns någon annanstans i Sverige.

Där kan barnen vintertid åka skridskor, längdskidor, pulka och till och med hoppa backhoppning på sin skolgård! Under resterande tid av året finns stora härliga ytor att springa på, fin lekplats, hyfsad gymnastiksal och gigantisk fotbollsplan.

Personalen på Per Olsskolan är fantastisk och de ska ha allt beröm för att de orkar med hotet om nedläggning gång efter gång.

Till hösten har jag hört att det börjar 58 barn i första klass och att det för första gången blir tre klasser i ettan. Motsvarande siffra 2008 var 28 barn. Per Olsskolan, en liten, trygg och trivsam skola, appellerar till föräldrar även från andra områden.

Att det skulle kosta att renovera Per Olsskolan, för att få den goda inomhusmiljö våra barn förtjänar, är ingen nyhet.

Jag är dock övertygad om att mervärdet för kommunen i allmänhet och för området och barnen i synnerhet klart skulle överväga. Renovering och utbyggnad av Alfaskolan och Mariaskolan skulle även kosta mycket.

För mig som inte ens arbetar i kommunen är närheten till en bra skola avgörande för valet av bostadsort, annars finns goda skäl för mig att ta mina skattepengar, flytta och slippa pendla till arbetet.

Jag vet att många med mig delar liknande tankar och hoppas verkligen att kommunen fattar rätt beslut även den här gången om Per Olsskolan.

Veronica, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons