Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det går för snabbt

Annons

Har under en längre tid följt debatten om Sveriges invandringspolitik. Tydligt är att Björn Hammarbäck har en väldigt bestämd åsikt, lika tydligt har även de som argumenterar mot honom lika bestämda åsikter.

Sanningen kanske finns någonstans mittemellan. I vilket fall som helst bollas det med en massa siffror som kan få en normalbegåvad människa att mycket snart inse sin begränsning.

Statistik kan man använda så att den passar ens egna syften. För mig är inte statistiken det viktigaste utan argumentationen.

Utan att ta ställning varken för eller emot Björn Hammarbäcks åsikter vill jag dock framhålla följande. Verkligheten ser ut att mera överensstämma med det han påpekar än vad motståndarna säger.

Man behöver inte vara förståndshandikappad för att man tycker att Sverige ser bra mycket annorlunda ut i dag än vad det gjorde för ett halvt sekel sedan.

Att vi inte kan hindra utvecklingen förstår jag, men måste den skena iväg så fruktansvärt fort?

Det var länge sedan någon ansvarig politiker höll i rodret och styrde skutan Sverige med fast hand. Då får vi nog gå tillbaka till politikerna på femtiotalet.

Alla oavsett partifärg hade ett större ansvar för landets väl och ve än vad dagens politiker har. Märk väl att jag inte har nämnt ordet hederlig en enda gång.

Det var länge sedan det ordet försvann hos de politiker som styr Sverige i dag. Jag skulle vilja påstå att alla, oavsett om man är infödd eller invandrad mår sämre med den politik som förs i dag och har förts under en längre tid.

En tanke slår mig om det är politikerna som styr eller om de bara har att verkställa de beslut som statssekreterarna och övriga höga potentater inom regeringskansliet fattat. Därmed har jag efter förmåga försökt framföra hur jag tycker och tänker.

Kalle på kammarn, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons