Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var rätt att flytta fjärrvärmeledningarna

Svar till ”Kalle på kammarn” (24/12). Skribenten påstår, för vilken gång i ordningen är det svårt att hålla reda på, att kommunen ”plöjt ner miljoner” för den tilltänkta handelsplatsen.

Annons
Stig Henriksson Foto: Jessica Gow/TT

Fakta ser ut som följer.

Långt före min tid begick man det obegripliga misstaget att på Fagerstas kanske bästa skyltläge lägga fjärrvärmeledningar mitt under tomten.

Ja, kommunen har flyttat dem då vi till skillnad från ”Kalle” tror att förr eller senare kommer detta skyltläge att exploateras. Fjärrvärmeledningar kan av naturliga skäl bara flyttas sommartid vilket gör det viktig med framförhållning. Den kostnaden kan man med visst fog anta att få tillbaka vid en framtida exploatering.

Sedan dess har tre olika företag haft option på att hitta ett fungerande koncept. Inget av dem har haft någon ersättning av kommunen, utan de har gjort det på egen affärsrisk. De är dessa företag som Kalle på kammarn kallar ”lycksökare” och betvivlar uppriktigheten hos.

Och det aktuella företaget är inte heller danskt, vilket Kalle påstår, utan helsvenskt om det nu skulle ha någon betydelse. Eftersom jag till min lättnad inte längre anser mig behöva besvara Kalles insändare och han så där en gång i halvåret bereds plats för samma felaktiga påståenden föreslår jag att han klipper ut svaret och fäster det på väggen till nästa gång ilet griper honom.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons