Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vecka utan dusch

Min pappa har blivit gammal och fått flytta in i äldrevården. Jag tycker att det mesta verkar vara ok även om han själv tycker att han ofta får vänta länge innan han får hjälp när han ber om det.

Annons
Äldreomsorg. Det är inte värdigt att gamla i Fagersta bara får duscha en gång i veckan, anser skribenten. Bilden är från annan ort.                                                          Foto: Jessica Gow/Scanpix

Men det har kanske mer med att göra att det aldrig är roligt att bli beroende av andra och att komma i den situationen att man inte längre klarar de vanligaste sysslorna själv utan måste be om hjälp.

Men det jag reagerar över och som jag helt och hållet förstår honom i är att han inte får duscha mer än en gång i veckan! Han klarar inte att duscha själv utan behöver ha hjälp med detta.

Jag kan tänka mig själv hur det ska kännas att inte få duscha på en vecka och sedan träffa andra människor. Allra helst när det är varma sommardagar. Det tycker inte jag är acceptabelt, och jag undrar om det verkligen får vara så här?

I bland kommer vi och tar ut honom i solen och går med honom en sväng på stan och inte heller då verkar det gå att ordna så att han får en extra dusch.

Vi förstår att personalen har mycket att göra och att de redan är belastade. Men jag tycker inte det är ett värdigt sätt att behandla våra äldre på. De finns många unga arbetslösa som vill ha jobb och jag kan inte förstå hur politikerna diskuterar när det snålas in på äldrevården som de gör.

Tänk er själva att inte få duscha på en vecka i värmen och sedan åka ner till matsalen och sätta sig med andra för att äta mat! Inte konstigt kanske att det finns de som överhuvudtaget inte vill lämna rummet!

Jag vill ha svar från kommunen och från personal inom äldreboenden i Fagersta vad det är som gör att det är så här, och jag vill ha svar från politiker vad de tycker om det och hur de skulle känna sig om inte de fick duscha på en vecka.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons