Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fast telefon försvinner

Kära glesbygdsbo! Och glesbygdsbo är vi nästan allihopa i denna tidnings upptagningsområde (bortsett från er som bor i de centrala delarna av tätorterna).

Annons
Gamla tekniken. Telefoni och internet borde ha lösts innan Telia knipsar av den fasta telefonin, tycker skribenten. Foto: Hasse Holmberg/TT

Telia har för ett par veckor sedan via brev i brevlådan (!) meddelat att de tänker knipsa av den fasta telefonin och därmed även bredband den 31/8-16 i vårt område!

Det visste vi ju redan tack vare byalag som snappat upp nyheten från annat håll och därmed startat kampen om fiber i vårat område. Bra det naturligtvis. Dock tycker jag att vi borde fått veta detta betydligt tidigare eftersom det tar sin ordentliga tid att upphandla ett fiberavtal med bidrag och allt vad det innebär.

Telia borde ha sett till att vi fått lösa telefonifrågan och internetfrågan först och sen klippt av den fasta möjligheten. I nuläget är vi ”lovade” fiber ”tidigast sommaren 2017” och i värsta fall får vi vänta till sommaren 2018 (om det blir nån fiber överhuvudtaget, minst 60 procent av fastigheterna inom området måste vilja ansluta sig för att det ska bli av).

Och den preliminära kostnaden på knappt 20 000 kronor gäller om vi får penningbidraget från staten, annars kan det bli betydligt dyrare. Är alla verkligen beredda att betala cirka 20 000 kronor med så kort varsel?

Dessutom, när den fasta telefonin klipps av i augusti måste alla ha ett alternativ till sin fasta telefon tills den i nuläget eventuella fiberlösningen blir genomförd om man inte vill bli helt avskärmad från omvärlden! Alla har tyvärr inte i dagsläget en fungerande mobilmottagning.

Hur går det för de äldre som är tveksamma till mobiltelefon och till exempel har trygghetslarm?

Tycker att Telia har gått lite för fort fram utan att bry sig om de som endast har fast telefoni som fungerande lösning! Ser fram mot reaktioner på denna insändare!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons