Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fokusera på framtiden

Annons

Under rubriken ”Norbergs befolkning växer mer än på länge” skriver Olle Rahm (S) den 11 juli i ett svar till Karin Fjellman att ”När vi tog makten 2006 var ekonomin i fritt fall”.

Sju år med ekonomiskt överskott och amortering av låneskulden är ett resultat av de strukturförändringar som politiken genomfört och detta har genomförts med framför allt Miljöpartiet, men även de tre borgerliga partierna.Vilka strukturförändringar Olle Rahm menar nämns inte med ett ord.

Låt mig först säga att det är positivt att befolkningen i Norberg växer. Att budgeten inte överskridits är givetvis glädjande, men att Olle Rahm i sin iver medvetet eller omedvetet förvränger verkligheten är trist.

De senaste två årens resultat räddas delvis av återbetalning av AFA-försäkringspremier. Avgifter som bland annat belastade resultatet 2006. Återbetalning är av engångskaraktär. Dessutom används delar av de fonderade medlen till Mimerlaven för att förbättra resultatet 2012, vilket Vänsterpartiet reserverade sig mot. Inte med ett ord kommenterar Olle Rahm Karin Fjellmans oro över kollektivtrafiken efter den senaste skolskjutsupphandlingen. Jag kan förstå det, för resultatet är att Petterssons Buss avvecklat sitt företag och därmed försvann även Norbergaren.

Jag är djupt kritisk till hur upphandlingen genomförts inte minst med tanke på att upphandlingen skedde i den nya länsorganisationen innan kommunfullmäktige beslutat att ingå i den. Visst kan jag och Vänsterpartiet diskutera vad som hände under perioden 1995–2006 med ett bostadsbolag i förfall, Norbergs Näringsservice med tveksamt rykte bland företag, övervärderade fastigheter, en 40-årig långbänk om Norbergs dricksvatten med mera och av tolv år av samarbete över parti-, kommun- och länsgränser.

Av historien kan vi lära, men det är ändå i framtiden vi ska leva. Varken jag eller Vänsterpartiet har svar på alla frågor, men vi är beredda att tillsammans med andra bidra med våra synpunkter, ta vårt ansvar för att möta de utmaningar kommunen står inför.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons