Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fråga Norbergs unga!

Annons

Hur tänker ni? Vi har hört att Norberg ska spara 11 miljoner kronor, vilket kanske är bra, men sättet politikerna tänker göra det på är bedrövligt – det är barn och ungdomar som drabbas.

Det var ju tänkt att bygga en idrottshall för 46 miljoner kronor. Var kom de pengarna ifrån? Borde vi egentligen inte ligga på plus nu när hallen inte ska byggas?

Sedan har vi lekparken som ska byggas. Varför ska vi ha en lekpark som kostar pengar när vi redan har fullt med lekparker runt om i Norberg?

Unkan är ett viktigt ställe för oss ungdomar i Norberg, det är det enda vi har. Om Unkan har öppet färre dagar i veckan tror vi att risken för skadegörelse ökar, vilket också skulle kosta pengar.

Vi har också hört att de styrande tänker stänga den gamla byggnaden i Kärrgruvans skola. Hur har de tänkt att alla barn ska få plats i den nya byggnaden? Det är en dålig idé, det finns inte en chans att alla ska få plats.

Nickebo förskola ska också stängas. Varför ska just barn och elever som bor utanför Norberg drabbas, det måste ju finnas plats för dem också? Kärrgruvan och Karbenning hör ju också till Norbergs kommun!

För att barnen ska kunna komma till skola/dagis så måste föräldrarna köra dem i bil, för man sätter inte en fyraåring på en skolbuss. Bilar släpper ut avgaser som är dålig för miljön och så vidare, och så vidare.

Vi tycker inte att politikernas idéer är riktigt genomtänkta. Varför måste man spara just 11 miljoner på ett år, i stället för att tänka långsiktigt, så om några år ligger vi på plus, varför måste allt gå så fort så att allt försämras så mycket? Är det någon som tänkt fråga oss ungdomar vad vi tycker. Vi vill också vara med och bestämma!

Norberg

Elever i Centralskolans 8A

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons