Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fylla utanför stoppar LAN

Annons

Jag är funktionär vid Fagersta intresseklubb.

Vår ideella förening har under åren hållit bland annat LAN-träffar och resor till festivaler som Dreamhack. Oftast på lov och långhelger brukar dessa evenemang pågå.

Nu på senare tid har det kommit upp klagomål från hushåll i området som menar att det är störande med gapiga ungdomar, särskilt nattetid.

Dessa träffar brukar hållas i Brinellskolans aula som föreningen lånar till evenemangen.

Det har förvisso förekommit berusade ungdomar utanför byggnaden som har fört väldigt mycket liv, vilket i sin tur har påverkat oss som förening.

Om polisen som är ute och

patrullerar på kvällarna skulle kunna åka förbi skolområdet ytterligare om de har vägarna förbi. Polisen kan göra väldigt mycket genom att bara synas.

Nu har föreningen fått avslag om att låna lokalen. Föreningen har en noll tolerans mot både alkohol och droger, men tyvärr kan vi inte kontrollera de berusade ungdomarna utanför.

Under påverkan av alkohol

eller andra rusmedel kommer man säkerligen inte in på evenemanget, men det hindrar inte ungdomarna från att föra liv utanför.

Eftersom att vår stad är så pass liten dras de berusade ungdomarna till de platser där saker händer, trots att de nekas inträde.

Det är väldigt tråkigt att vi som förening måste ta smällen för deras agerande och inte minst de ungdomar som hade sett fram emot en skön LAN-träff. Jag förstår att det måste vara jobbigt för dem som bor i området som störs.

Men också för ungdomarna som besitter andra intressen än att bli berusade på helgerna så vad vill då de vuxna?

Vill de att ungdomarna ska var inne under uppsyn eller att de är ute och ränner med alkohol i blodet?

Funktionär W, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons