Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge besked om äldreomsorgen i Norberg

Det skulle vara mycket intressant att höra vad politikerna i Norbergs kommun anser om den äldreomsorg som bedrivs i kommunen.

Annons

Före valet 2014 skrev jag en insändare angående dagcentralen på Öjersbo som då skulle läggas ner. Jag var motståndare till detta. Inget parti så vitt jag kommer ihåg hade någon avvikande synpunkt om att dagrehab lades ned. Följden har ju blivit att allt fler av de äldre mist sin träning på öjersbo, i och med mindre träning kommer fler in på Öjersbo och det blir fullt där. Visst pågår det träning av den mycket duktiga sjukgymnasten Rob som jobbar där. Men dagcentralen kunde förebygga vissa ålderkrämpor så att fler kunde klara sig hemma. Samtidigt var det en fin samlingspunkt för flera äldre.

Jag vill att de politiker som för närvarande sitter i kommunfullmäktige redovisar vilka planer som finns att bygga ett nytt äldreboende i Norbergs kommun.

Hemtjänsten jobbar och ”springer allt fortare” för att hinna med att serva alla äldreboende i hemmen. Ser ni politiker inte verkligheten ? Av egen erfarenhet vill jag ge hemtjänsten och de som jobbar på Öjersbo en stor eloge Det är dessa trevliga och medmänskliga människor som håller uppe äldrevården i dag.

Varför jag poängterar Öjersbo och hemtjänsten är för att jag under flera år sett att arbetstyngden blivit större för samtliga.

Finns det någon gemensam tanke bland nuvarande politiker om att ett nytt hem för äldre behövs i Norbergs kommun.

Vad jag har förstått så finns det inget parti som vågar framföra egna åsikter. Men nu har ni chansen skriv så vi norbergare vet vilka framtidsplaner ni har för äldreomsorgen i Norbergs kommun.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons