Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyckleri om varg

Annons

Hej, Björn Hammarbäck (7/1) med flera! Jag tycker det är bekymmersamt att ni upplever er som martyrer när de dumma människorna från storstaden bråkar och vill bestämma i er egen sandlåda. Men borde ni inte vara lite glada över att ni överhuvudtaget får vara där och leka krig flera gånger om året. Det är ju trots allt lite farligt på riktigt för oss andra som vill vara i samma sandlåda när ni roar er. För ni tycker väl att det är roligt?

Allvarligt talat, vad är det som får er att tro att ni är utnämnda till representanter för oss som inte bor i storstaden? Min röst får ni i alla fall inte, trots att jag har skogen utanför sovrumsfönstret och husdjur.

Sedan vill jag tala om att historien om Rödluvan och vargen bara är en saga. Tomten finns nog inte heller.

Däremot finns det gott om älg i till exempel Nordamerika och rådjur finns i fler länder än Sverige om man nu ska använda sådan argumentation. De två vargarna (av 60 000?) som dödade Kenton Carnegie vid en soptipp i Kanada hade enligt artikeln i ”Jakt Jägare” redan innan attacken ett avvikande beteende (oräddhet). De skulle ju naturligtvis ha skjutits på grund av detta.

Till sist vill jag bara säga att jag inte är emot jakt i allmänhet. En älgstek på bordet är inte fel. Jag är inte heller emot rovdjursjakt, men för guds skull, sansa er!

Sluta hyckla om vargar invid husknuten, gråtande boskapsägare, avfolkning och maktfullkomliga storstadsbor. Är det inte mer rakryggat att säga att ni vill ha så mycket som möjligt att skjuta på i skogen?

Rovdjuren konkurrerar med jägaren om bytesdjuren helt enkelt. Jag har åsikter om lösspringande hundars ”rättigheter” kontra vargen i skogen också, men stoppar här.

Norbergare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons