Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Håll dig till fakta, Marino Wallsten!

Marino Wallsten (S) försummar inget tillfälle att smutskasta sin företrädare som kommunalråd. Antagligen för att själv framstå i bättre dager.

Annons

Fortfarande galer påståenden om att Stig Henriksson skulle vara ansvarig för utbetalningar på 20 miljoner (lön, pension mm). Sanningen finns ju annars i den rapport som PWC på kommunrevisorernas begäran tagit fram.

Fagersta kommun har tecknat avtal med Harold Nilssons bolag och under de berörda åren köpt tjänster för 693 935 kronor. Detta beslut togs i full politisk enighet och inkluderande såväl S som M. Avtal som bara gällde ett år i taget och lätt kunde avslutas. Här finns ordning och reda, protokollförda beslut.

Och bakgrunden till allt detta är som bekant det fallskärmsavtal som sossarna själva slöt på 90-talet och som fortfarande gäller.

Resten av utbetalningarna som kritiseras faller på NVK. Ett kommunalförbund som NVK är en egen juridisk person. De ordförande som har slutit avtal kring lön, pensioner och konsultavtal är Arne Pettersson (S), Hugo Wretskog (M), Bo Hamrin (M) samt Shiro Biranvand (V).

Hur ofta har Marino Wallsten nämnt sossarnas fallskärmsavtal? Eller att det var hans partikamrat Arne Pettersson som skrev under det avtal om förbundschefens pension som han är så kritisk till?

Däremot tecknar Marino Wallsten själv avtal, utan uppdrag från något organ eller beslut i något demokratiskt valt organ med befogenheter, på 10,8 miljoner ena gången och driver ensidigt fram en uppgörelse som kostar kommunen 3,2 miljoner nästa gång.

Han startar utredningar men innan de ens är färdiga, sluter han avtal via kommunstyrelsens arbetsutskott med NVK:s förbundschef om att inga fordringar kommer att krävas oavsett vad utredningarna kommer fram till. Det är dags att ta ansvar, Marino, och inte bara köra fulspel. Det är föga förtroendeingivande. Oavsett hur mycket du försöker förvrida verkligheten, så kommer fakta att vara fakta!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons