Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Inte övertygande när SD spelar martyrer

Att använda våld för att föra fram sin åsikt är aldrig, och får aldrig, vara ok eller accepterat i Sverige.

Annons

Svar till Stefan Vestling (2/9). Vi får heller aldrig acceptera uppmuntran av någon att ta till våld för att föra fram sina åsikter.

Hot, våld eller skadegörelse mot politiker, som utsätts just på grund av sin roll som politiker, är inte bara ett brott mot individen utan ett brott riktat mot demokratin i Sverige.

Vem som kastade den första stenen låter jag vara osagt, om nu någon ens kan svara på den frågan.

Det jag vänder mig emot i din insändare är att å ena sidan generellt utmåla alla övriga politiska partier och politiska motståndare som att de ”bevisligen” inte tycker att representanter för SD ska åtnjuta samma skydd som ”sjuklövern” och ”PK-eliten”. Vilka är bevisen för att mitt parti och övriga sex partier aktivt fråntar er demokratiska rättigheter såsom skydd?

Det andra jag vänder mig emot är SD:s, och ditt, systematiska utmålande av er som martyrer och offer. Nej, Stefan, det är inte ni som är offren eller martyrerna i dagens samhälle. Offren är dem ni utmålar som lägre stående människor på grund av härkomst, religion, kultur med mera. Människor med lika stort värde och rättigheter som du och jag.

Tänk nu om och inför lite medmänsklighet, mot alla. Till och med de som inte delar dina politiska åsikter. Kärlek är alltid bättre än hat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons